Opinie

You’re bad

„Where you from?” Tijdens taxiritjes in Kuala Lumpur wordt de toon meteen bozig en negatief als ik vertel dat ik „from Holland” ben. „You’re bad”, zegt een van mijn Chinese taxichauffeurs. Je denkt onwillekeurig even aan reputatieschade door Wilders. Maar het gaat over voetbal. Ook in Maleisië is druk gewed op de wedstrijden van het

Where you from?” Tijdens taxiritjes in Kuala Lumpur wordt de toon meteen bozig en negatief als ik vertel dat ik „from Holland” ben. „You’re bad”, zegt een van mijn Chinese taxichauffeurs.

Je denkt onwillekeurig even aan reputatieschade door Wilders. Maar het gaat over voetbal. Ook in Maleisië is druk gewed op de wedstrijden van het Europees Kampioenschap, en de wedstrijd tegen Denemarken leek een veilige gok. Niemand had de 1-0 nederlaag verwacht. De bookmakers hebben er goed aan verdiend. Maar als passagier kreeg ik drie keer dezelfde boodschap mee:

You made me lose a lot of money.

Marc Leijendekker