Woede over topless Kate

De Britse prins William en zijn echtgenote Kate zijn woedend over foto’s die het Franse roddelblad Closer deze week publiceert van een topless Kate. Dit melden Britse media vandaag. Te zien is hoe de hertogin van Cambridge zont in de Zuid-Franse Provence. „Laten we zeggen dat na de Closer van morgen Harry zich minder alleen zal voelen”, twitterde hoofdredacteur Laurence Pieau gisteren.

Onlangs publiceerde een Amerikaanse entertainmentsite foto’s van prins Harry die tijdens een feestje uit de kleren ging. Het paleis diende uiteindelijk geen klacht in, waarbij meespeelde dat veel Britten Harry’s capriolen wel konden waarderen.

Ditmaal is de situatie anders. Naar verluidt werd Kate door een paparazzo gefotografeerd terwijl ze op een privélandgoed van de neven van koningin Elizabeth verbleef.

Precies tegen dit soort media-aandacht probeert William Kate al sinds hun studententijd te beschermen. Hij heeft van nabij meegemaakt hoe zijn moeder werd opgejaagd door fotografen, en wijt Diana’s dood in Parijs nog altijd aan de paparazzi.

Sindsdien houdt de Britse pers zich over het algemeen aan de informele afspraak dat er geen foto’s worden gepubliceerd van privémomenten. De naaktfoto’s zouden vorige week aan Britse media zijn aangeboden, maar die zouden ze hebben geweigerd. Het paleis zei vanochtend dat „de klok vijftien jaar is teruggedraaid” met de Franse foto’s.