Weer

Dit weekeinde is het een beetje nazomer voordat in de nieuwe week wisselvallig weer het voortouw neemt en de temperatuur uiteindelijk flink daalt.

Vanavond en vannacht komen opklaringen voor en neemt de west- noordwestenwind iets af, met langs de kust 5 tot 6 Beaufort. Het koelt vannacht af naar 11 tot 14 graden.

Morgen zorgt een uitloper van een hogedrukgebied voor droog weer en regelmatig zon. Waarschijnlijk komt in het noorden de meeste bewolking voor. Er waait een hooguit matige westelijke wind, 3 tot 4 Beaufort, en het wordt omstreeks 18 graden.

Zondag draait de wind naar het zuidwesten en neemt iets toe. Daarmee wordt warmere lucht aangevoerd: de maxima komen uit tussen 18 graden in het Waddengebied en 22 graden in Brabant en Limburg. In het uiterste noorden en noordwesten van het land worden wolkenvelden verwacht, elders zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft droog.

Maandag lijkt er weinig te veranderen, al wordt het iets koeler, met maximaal 17 tot 20 graden.

Dinsdag en woensdag vallen enkele buien. Wordt het dinsdag nog 17 graden, op woensdag is het met 14 graden al bekeken.