Vooroordelen omstreden? Ach nee, bekijk de webserie StereoTypes

Screenshot van de webserie StereoTypes op YouTube.

Vrouwen kunnen niet inparkeren, studentenhuizen zijn niet te luchten en Surinamers komen altijd te laat. Vooroordelen, we hebben ze allemaal. Voor kunstenaar en filmmaker Ryan Hall vormen ze echter de belangrijkste inspiratiebron voor zijn webserie op YouTube: StereoTypes. Hilarisch en confronterend tegelijkertijd.

Simpel maar succesvol

Hall gaat wekelijks de New Yorkse straten af en legt zijn stadsgenoten ietwat bizarre vragen voor om wellicht aanwezige vooroordelen te doorgronden. “Bestaat er zoiets als homoseksuele muziek?” “Naar welke liedjes luistert de duivel?” “Hoe zou je de dame naast je stereotyperen?” De New Yorkers geven antwoord en Halls webserie is compleet. Een simpel concept, maar de vragen leveren hilarische en onverwachte taferelen op:

Multiculturele smeltkroes

Het multiculturele karakter van metropool New York speelt een centrale rol in Halls StereoTypes. Behalve dat er een variëteit aan vooroordelen over rassen en culturen de revue passeert, komen ook mensen met alle soorten huidskleuren aan het woord. Nog interessanter vindt de filmmaker het type New Yorker dat op basis van zijn uiterlijk moeilijk in een hokje te plaatsen is. Een Afro-Amerikaan, Puerto Ricaan of wellicht een Aziaat?

Inmiddels is het eerste seizoen van de serie al ten einde, maar de positieve reacties op Twitter en YouTube waren enorm. De serie, die deel uitmaakt van muzikant Pharrel Williams i am OTHER-kanaal, had gemiddeld rond de 40.000 pageviews per keer. Enkele reacties:

Twitter avatar MMXLII MMXLII @StereoTypesShow loved the whole season, great topics!!!
Twitter avatar JayVeePea J. Victoria P. These @StereoTypesShow episodes are hilarious! Where do you find these people?? #NYC
Twitter avatar nylonbows92 Nya Brooks just saw @StereoTypesShow no homo video….lets just say there were points where my heart raced

Tweede seizoen in aantocht

Hall en zijn team zijn al volop bezig met de voorbereidingen van het tweede seizoen van de webserie. Ook benieuwd? Bekijk de trailer dan: