Van rockster naar theemuts - zanger Smashing Pumpkins opent theehuis

Niks ‘sex, drugs & rock ‘n roll’. Billy Corgan, leadzanger van de Smashing Pumpkins, heeft zijn eigen theehuisje geopend in Chicago. Niet direct wat je van een rockster verwacht. Madame Zuzu heet Corgan’s variant op een vuig rockhol. Hij speelde er gisteren ter gelegenheid van de opening wat nummers. Akoestisch natuurlijk.

Billy Corgan zingt bij de opening van zijn eigen theehuis in Chicago. Foto screenshot Youtube / ADataDreamer

Niks ‘sex, drugs & rock ’n roll’. Billy Corgan, leadzanger van de Smashing Pumpkins, heeft zijn eigen theehuisje geopend in Chicago. Niet direct wat je van een rockster verwacht. Madame Zuzu heet Corgan’s variant op een vuig rockhol. Hij speelde er gisteren ter gelegenheid van de opening wat nummers. Akoestisch natuurlijk.

Met de opening van Madame Zuzu gaat een langgekoesterde wens van Corgan in vervulling, zegt de zanger. Corgan, die met de Smashing Pumpkins één van de meest toonaangevende rockbands in de jaren negentig was, staat bekend als een groot theeliefhebber.

De theesalon is gevestigd in een oud postkantoortje, meldt de Chicago Tribune. Corgan liet tijdens de opening zien dat de tweede bestemming voor zijn theehuis logischerwijs ook al vastligt, het kan ook fungeren als klein en ongedwongen muziekpodium.

Maar tijdens een high tea wil je natuurlijk niet constant worden weggeblazen door gierende gitaren en speakers die vol open staan. Daarom gaf Corgan gisteren het goede voorbeeld en speelde hij alleen akoestische versies van zijn nummers, onder meer van ‘Today’.

Billy Corgan zingt ‘Today’ tijdens de opening van zijn theehuisje: