Universiteiten Texas en Noord-Dakota morgen weer open na bommelding

De campus van de universiteit van Texas wordt ontruimd wegens bedreigingen. De universiteit heeft opdracht gegeven alle gebouwen te ontruimen. Dat melden verschillende buitenlandse media

De campus van de universiteiten van Texas en Noord-Dakota gaan morgen rond het middaguur (lokale tijd) weer open. Vanmiddag zijn deze ontruimd wegens een bommelding. Er zijn tot nu toe geen bommen gevonden.

Kort voor tien uur vanmorgen lokale tijd (vijf uur in Nederland) werd het bericht uitgegeven dat de campus van de twee universiteiten onmiddellijk geëvacueerd moest en dat mensen zich ‘zo ver weg mogelijk’ moesten begeven. Er zouden telefonische bedreigingen zijn over een bommelding:

Twitter avatar LexiFoxNews Lexi Stemple Univ of Texas evacuates all buildings: “Univ got call from a male w/middle eastern accent. Said he’d placed bombs all over campus”-Univ Spox

Volgens de directeur communicatie van de universiteit Rhonda Weldon ontving de universiteit om 08.35 uur een telefoontje van een man met een Arabisch accent die zei dat hij lid was van Al-Quada. De man zou hebben gezegd overal bommen te hebben geplaatst die in 90 minuten zouden afgaan.

Op de website van de staatsuniversiteit van Noord-Dakota in Fargo stond deze melding:

“This is an emergency message from North Dakota State University. NDSU is requiring all employees and students to leave campus by 10:15 a.m. This includes residence hall students, who, if necessary, should walk to locations off campus. This also includes the downtown buildings and agricultural facilities. NDSU received a bomb threat, prompting this evacuation. Updates will follow.”

“Do not call local emergency numbers for further information in order to permit emergency lines to remain open for emergency calls. Updates to this announcement will be made when information becomes available. This message is authorized and transmitted by the University Police Communications Call Center.”

Aan de universiteit van Texas studeren vijftigduizend studenten, aan die van Noord-Dakota veertienduizend. De studenten verspreidden zich vervolgens over winkels en koffiecorners. De ontruiming zou kalm en ordelijk zijn verlopen.