Salafistische tv Egypte zond 1ste beelden uit

Het is al sinds dinsdag onrustig bij de Amerikaanse ambassade in Kairo, maar voor vanmiddag is door de regerende Moslimbroederschap tot vreedzame massademonstraties tegen de Amerikaanse anti-islamfilm opgeroepen. President Morsi heeft gisteren, op bezoek in Brussel, benadrukt aanvallen op ambassades niet te zullen toestaan. Salafisten hebben de protesten uitgelokt, mede in de hoop de minder radicale Broederschap in verlegenheid te brengen. Immers: wie zijn de ware verdedigers van het geloof? Een salafistische satellietzender, Al-Nas, zond zaterdag de eerste beelden uit van de gewraakte film. In de uitzending werd ook de naam van de Amerikaanse koranverbrander Terry Jones genoemd, die reclame maakt voor de film. Salafisten hadden een ruim aandeel in de eerste protesten. Vanochtend werd alweer gevochten bij de ambassade.