Rutte is vandaag de eerste die tegenover verkenner Kamp zit

Om 8.00 uur vanochtend is Rutte de eerste die tegenover verkenner Henk Kamp (ook VVD) aanschuift om het te hebben over de kabinetsformatie. Daarna volgen de andere lijsttrekkers, in volgorde van zetelgrootte.

Een kleine twee jaar geleden zaten ze ook tegenover elkaar: Kamp en Rutte. Rutte was toen formateur en toekomstig premier, Kamp beoogd minister. Nu is Rutte de winnaar van de verkiezingen en Kamp de verkenner voor de formatie. Foto Hollands Hoogte / Martijn Beekman
Een kleine twee jaar geleden zaten ze ook tegenover elkaar: Kamp en Rutte. Rutte was toen formateur en toekomstig premier, Kamp beoogd minister. Nu is Rutte de winnaar van de verkiezingen en Kamp de verkenner voor de formatie. Foto Hollands Hoogte / Martijn Beekman Een kleine twee jaar geleden zaten ze ook tegenover elkaar: Kamp en Rutte. Rutte was toen formateur en toekomstig premier, Kamp beoogd minister. Nu is Rutte de winnaar van de verkiezingen en Kamp de verkenner voor de formatie. Foto Hollands Hoogte / Martijn Beekman

Rutte is vanochtend de eerste die tegenover verkenner Henk Kamp (ook VVD) aanschuift om het te hebben over de kabinetsformatie. Daarna volgen de andere lijsttrekkers, in volgorde van zetelgrootte.

http://nos.nl/video/418552-rutte-aangekomen-bij-verkenner-kamp.html

Elk van hen spreekt met Kamp over hun voorkeuren voor coalities en er wordt bekeken wie als informateur kan gaan optreden, schrijft Novum vanochtend. Kamp denkt 24 uur voordat de Tweede Kamer aanstaande donderdag begint met het debat over de verkiezingsuitslag klaar te zijn. Hij zei eerder al dat hij niet van plan is na elk gesprek verslag uit te brengen van de stand van zaken.

Gisteren werd bekend dat de demissionaire minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de rol van verkenner op zich neemt. Hij werd voorgedragen door Rutte, die de verkiezingen won.