PGGM in Britse studentenflats

Pensioenfonds PGGM heeft een strategische investering gedaan in Britse studentenhuizen. De belegger heeft een belang van 60 procent verworven in University Partnerships Programme (UPP), de grootste huisbaas van het Verenigd Koninkrijk.

PGGM, dat 125 miljard euro beheert voor 2,5 miljoen mensen, heeft geen overnamebedrag bekendgemaakt. Cijfers van de verkopende partij, de Britse bank Barclays, duiden er echter op dat het om een investering gaat van circa 1 miljard euro. De uitbater van studentenwoningen heeft circa 28.000 kamers onder beheer.

Het pensioenfonds laat in een verklaring weten dat het „graag investeert” in publiek-private samenwerkingsprojecten. „De deal is een goed voorbeeld van ons streven naar meer directe beleggingen in stabiele sociale infrastructuur, gericht op de lange termijn.”

Eerder deze maand werd bekend dat PGGM voor het eerst Nederlandse wegwerkzaamheden gaat financieren. Samen met het ABP investeert het pensioenfonds in verbreding en onderhoud van de rijksweg N33 tussen Assen en Zuidbroek.