‘Amazon.nl komt nog voor de feestdagen online’

De website van Amazon.com. Beeld Reuters / Karen Bleier
De website van Amazon.com. Beeld Reuters / Karen Bleier

Amazon wil nog voor de feestdagen de Nederlandse afdeling, Amazon.nl, online hebben. Eerst alleen met boeken en speelgoed, zodat die al voor de feestdagen via het online warenhuis verkocht kunnen worden. In de komende twee jaar moet de rest worden uitgerold.

Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen op basis van bronnen bij de onderhandelingen. Met het Centraal Boekhuis - dat alle boeken van Nederlandse uitgevers aan winkels levert - is de webwinkel in gesprek over boekenverkoop via de site. In oktober zouden die gesprekken moeten worden afgerond.

Volgens de krant is Amazon ook met PostNL in gesprek over het leveren van de bestellingen. Eerder dit jaar gingen al geruchten dat het bedrijf uit Seattle dit najaar naar Nederland zou komen, maar een preciezere lanceerdatum was er nog niet.

In de komende twee jaar moet het assortiment van Amazon.nl worden uitgebreid. Wat er precies in opgenomen wordt, is nog niet duidelijk, maar er zouden ook al gesprekken lopen over films, televisieseries en muziek. Daarnaast heeft Amazon een eigen tablet, de Kindle, waarvoor het Nederlandstalige e-books wil verkopen.

Amazon is de grootste webwinkel ter wereld. Op Amazon.com zijn boeken, films en games te koop, maar ook onder meer speelgoed, elektronica, kleding en sportartikelen.