Meisje Annecy-moord zag ‘één moordenaar’

Het 7-jarige meisje dat de schietpartij bij het Franse Meer van Annecy overleefde heeft tijdens de aanslag slechts één ‘slechterik’ gezien. Dat heeft ze vandaag tegen rechercheurs gezegd, zo meldt de Franse krant Le Monde vanavond.

De politie deed vorige week onderzoek bij de caravan van het gedode Britse gezin in Saint Jorioz, in de buurt van Annecy. Foto AP / Lionel Cironneau

Het 7-jarige meisje dat de schietpartij bij het Franse Meer van Annecy overleefde heeft tijdens de aanslag slechts één moordenaar gezien. Tegenovern rechercheurs sprak ze over ‘één slechterik’, zo meldt de Franse krant Le Monde vanavond.

Het meisje heeft vandaag het ziekenhuis in Frankrijk verlaten en is op weg naar huis in Groot-Brittannië. Zaina al-Hilli, die een schotwond in haar schouder opliep en door artsen in een coma werd gehouden, ontwaakte zondag uit haar coma.

Bij de viervoudige moord nabij het Franse Annecy is slechts één geweer gebruikt, zo meldde justitie in Frankrijk afgelopen week. Tot nu toe werd vermoed, door het grote aantal kogels op de plek van de schietpartij dat er meerdere schutter waren. Er werden maar liefst 25 kogelhulzen op de plek van de schietpartij in chevaline, op 21 km van Annecy, gevonden.

Bij de schietpartij kwamen de ouders en de oma van het meisje om. Zaina’s zusje bleef bij de schietpartij ongedeerd door zich onder het lichaam van haar moeder te verschuilen.

De twee zusjes zijn de enige getuigen van de moorden. Vooral de getuigenis van Zaina wordt door de Franse autoriteiten als cruciaal gezien. De Franse politie wil niet zeggen of Zaina al een getuigenis heeft afgelegd.

Het motief voor de viervoudige moord is nog onbekend. De Britse politie liet eerder doorschemeren te vermoeden dat een mogelijke familievete ten grondslag lag aan de moorden. De politie onderzoekt sindsdien of een familievete de aanleiding is geweest voor een moordpartij. De broer van al-Hilli, op wie de verdenking zich met name richtte, ontkent echter dat hij ruzie had met zijn familielid.