Korte film: Agustin bouwt al 53 jaar aan zijn eigen helikopter

Agustin
Agustin

Agustin, uit Honduras, werd geboren met één been korter dan de andere, kreeg op jonge leeftijd polio en is altijd erg arm geweest. Daar komt bovenop dat iedereen denkt dat hij gek is - omdat hij al 53 jaar bouwt aan een helikopter van ijzeren stangen, fietsonderdelen en hout.

Everything is Incredible, zoals de korte film van tien minuten heet, moet het niet hebben van de uitmuntende productie. Tenminste, dat vinden ze bij het onvolprezen kortefilmblog Short Of The Week. “De belichting is niet consequent, de montage laat te wensen over en het verhaal wordt verteld door talking heads”, schrijven ze. Waarom is de film dan toch zo bijzonder? Door het onderwerp, het verhaal. Agustin, zijn helikopter, familieleden die hem gek vinden of juist heel goed begrijpen, en het onderliggende besef dat de helikopter nooit zal vliegen.

De korte film is gemaakt door Tyler Bastian en Trevor Hill, die Agustin begin 2007 opzochten. Hill had hem tien jaar geleden al eens ontmoet en was hem nooit vergeten. Ze zamelen nu geld in om zijn leven een stukje comfortabeler te maken en zijn werk, als hij er zelf niet meer is, te kunnen behouden.