Kijktips

Film

Irina Palm (Sam Garbarski, 2007, B/D/LUX/GB/F).

Mal kitchen sink-drama, met het voormalige sixtiesicoon Marianne Faithfull als mollige, goedmoedige oma. Om de operatie van haar doodzieke kleinzoon te bekostigen, gaat ze werken in de nachtclub van Joego Mikky (vaste Kusturica-acteur Miki Manoljovic). Binnen de kortste keren is ze de hand job-koningin van Soho (in haar eigen woorden: the wanking widow). Alleen al de gelaatsuitdrukkingen van Faithfull maken de film de moeite waard. Canvas, 21.10-22.50u.

Scarface (Brian de Palma, 1983, VS).

Remake van Howard Hawks’ film uit 1932 is een barokke en gewelddadige gangsteropera waarin Al Pacino in het Florida van de jaren tachtig uitgroeit tot onderwereldkoning en ten ondergaat aan overmoed, cokeverslaving en incestueuze liefde voor zijn zusje. Ook met Michelle Pfeiffer.RTL7, 22.00-01.20u.

Informatief

Zembla: Uw hypotheek als melkkoe.

Onderzoek naar de redenen waarom in ons omringende landen als Duitsland, België en Frankrijk de hypotheekrente lager is dan in Nederland. Ned.2, 21.20-22.00u.

Into the Abyss.

Documentaire van Werner Herzog over de doodstraf. Herzog praat zowel met daders als met slachtoffers en andere betrokkenen. Een onsentimenteel verhaal vol familietragedies, getraumatiseerde jeugd, verlossing, geloof en liefde. Disc.Ch., 22.00-00.00u.

Radio

De avonden: EYE Filmcafé.

Voortaan elke tweede vrijdag van de maand tussen tien en elf uur ’s avonds dit (dezelfde middag in EYE opgenomen) filmmagazine, gepresenteerd door Lotje IJzermans, met Stine Jensen, Floortje Smit en Ronald Simons. De gasten vandaag zijn acteur Jeroen Willems en regisseurs Eddy Terstall en Robert Oey. Radio 6, 22.00-23.00u.