Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Gordon

Na het zien van de aubade die de grijze besjes van Sweet Sixteen in het Victory Hotel in Amsterdam aan 50Plus-lijsttrekker Henk Krol brachten, dacht ik het dieptepunt van de uitslagenavond achter de rug te hebben. Maar dat was buiten de VVD gerekend. Wat er in die feesttent op het Scheveningse strand allemaal gebeurde was

Na het zien van de aubade die de grijze besjes van Sweet Sixteen in het Victory Hotel in Amsterdam aan 50Plus-lijsttrekker Henk Krol brachten, dacht ik het dieptepunt van de uitslagenavond achter de rug te hebben. Maar dat was buiten de VVD gerekend. Wat er in die feesttent op het Scheveningse strand allemaal gebeurde was met geen pen te beschrijven.

Na Gordon mag de

VVD nooit meer over cultuur praten

Het is al niet leuk om naar de glimmende vleeskoppen van Ton Elias, Erica Terpstra en Ivo Opstelten te kijken, maar als ze ‘uit hun dak gaan’ is het helemaal niet meer te doen. Tuurlijk mag je blij zijn, dat gun ik de VVD’ers best.

Maar je gaat niet met een paar duizend man staan ‘swingen’ op de erkende kutmuziek van Gordon en LA, The Voices. Dan ben je als politieke partij niet geloofwaardig meer, dan mag je nooit meer over cultuur praten en dan gooi je 65 jaar politieke geschiedenis te grabbel.

Was dit wat Thorbecke wilde?

De man zou zich omdraaien in zijn graf.

En wat te denken van al die zwevende kiezers?

Ben je eindelijk geland, kom je bij Gordon terecht.

Dan zit je als VVD-stemmer toch niet meer helemaal lekker op je stoel in de huiskamer.

Het was mij volkomen duidelijk waarom Mark Rutte zo lang in zijn hotelkamer van het Beach Carlton bleef zitten, dat had niets met de uitslagen, maar alles met de feestband te maken.

De heren artiesten – voor de gelegenheid allemaal versierd met een VVD-stropdas, en Gordon was om raadselachtige redenen verkleed als Henk Krol – brachten een muzikale vlaflip en gingen daarna uit de bol, omdat ze dachten dat ze minder belasting hoefden te betalen. Het meest idiote was dat de verslaggevers ter plekke Gordon ook nog even om een statement vroegen.

Gordon over de politiek: „De VVD is gewoon mijn partij. Ik vind dat Mark enorm overeind blijft met al die aanvallen van links. Ik vind dat Diederik Samsom een leuk hoofd heeft, maar hij is als leider ongeschikt.”

Voor de duidelijkheid: Gordon is een man in een bontjas, die met een Hummer door Het Gooi rijdt. Toen hij een keer moest optreden op een Waddeneiland was hij boos, omdat er geen snelweg naartoe ging, maar hij houdt ook van zeehondjes.

Om zijn nek.