Exitpoll; Lotte Melenhorst over Introdans

Stiekem ben ik wel een beetje trots dat Introdans uit Arnhem komt, net als ik.” Student geschiedenis en politicologie Lotte Melenhorst (24) bezoekt het dansgezelschap al sinds haar vierde. „Ik ben een trouwe volger. Het is namelijk altijd goed. Je weet van tevoren dat je niet teleurgesteld gaat worden. En het is bij Introdans altijd meer dan dans alleen. Ook de muziek, het toneelbeeld en de kostuums zijn schitterend.”

Vanavond bezoekt Melenhorst samen met haar moeder de voorstelling Hartslag in de Schouwburg Arnhem met choreografieën van Cayetano Soto, Nacho Duato en Thierry Maladain. „Dit programma vond ik niet wereldschokkend of zo, maar wel een leuk begin van het nieuwe seizoen.” De tweede choreografie van de avond, Por Vos Muero van de Spaanse choreograaf Nacho Duato, is Melenhorst het meest bijgebleven. „Ik hou wel van die Spaanse oude muziek met klavecimbel. En het was leuk dat ze de sfeer van ouderwetse kastelen, prinsen en prinsessen combineerden met onverwachte bewegingen.”

Na afloop haalt Melenhorst een groot A0-affiche van danser Rashaen Arts van de muur om op te hangen in haar studentenhuis van het theater. „Hij maakt zo’n expressieve, intense beweging. De vorige affiche was na twee verhuizingen echt versleten. Dit is een heel goede vervanger.

Joke Beeckmans