In beeld

Duizenden moslims wereldwijd in protest tegen anti-islamfilm

De Amerikaanse anti-islamfilm Innocence of Muslims heeft vandaag, net als gisteren wereldwijd geleid tot demonstraties van woedende moslims. In landen als Jemen, India, Bangladesh, Pakistan, Tunesië, Iran en Egypte zijn de afgelopen dagen honderden tot duizenden mensen de straat op gegaan en zijn gewelddadige confrontaties tussen demonstranten en oproeragenten ontstaan. In Libië werd de Amerikaanse ambassadeur om het leven gebracht. Vandaag kwamen ook moslims in Afghanistan, Indonesië en Libanon in actie. Veel Amerikaanse ambassades zijn het doelwit, in Benghazi ging deze in vlammen op en in Tunesië en Iran is traangas ingezet om een menigte bij de Amerikaanse ambassade uiteen te drijven.
Een Iraanse demonstrant staat op de Amerikaanse vlag tijdens een protestactie vlakbij de Zwitserse ambassade in Teheran.
AFP / Atta Kenare
Demonstraten in Yemen forceren een deur van de Amerikaanse Ambassade.
AP / Hani Mohammed
Een auto in Benghazi gaat in vlammen op nadat het Amerikaanse consulaat in brand is gezet tijdens gewelddadige protesten. De Amerikaanse ambassadeur kwam daarbij om het leven.
AFP
Een Egyptische demonstrant gooit met traangas naar de oproerpolitie in Kairo, waar al dagenlang gewelddadige botsingen tussen de politie en protestgroepen plaatsvinden.
AP / Khalil Hamra
Tijdens een protestmars in Teheran wordt een poster opgehouden van Ayatollah Khomeini, de leider van de Iraanse Revolutie in 1979.
AP / Vahid Salemi
Anti-VS posters worden opgehouden tijdens een protestmars in Teheran, Iran, waarop de Amerikaanse president Barack Obama wordt afgebeeld met Davidsterren op zijn ogen. Duizenden Iraniërs scandeerden teksten als 'dood aan Amerika' en 'dood aan Israël'.
AFP / Atta Kenare
In de Egyptische hoofdstad Kairo gooien woedende demonstranten met stenen tijdens gewelddadige demonstraties bij de Amerikaanse ambassade.
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
Pakistaanse militairen houden moslimdemonstranten in het gareel die de Amerikaanse ambassade in Islamabad willen bereiken.
AFP / Aamr Quereshi
Amerikaanse vlaggen worden verbrand door moslims bij een moskee in Hyderabad, een stad in het zuiden van India.
Reuters / Krishnedu Halder
Ook in Bangladesh steken moslims een Amerikaanse en Israëlische vlag in brand. Ongeveer tienduizend mensen afkomstig van ongeveer zes verschillende islamistische groeperingen zijn vandaag de straat op gegaan.
Reuters / Andrew Birai
De woede die de Amerikaanse film oproept leidt ertoe dat ook in Jakarta honderden moslims de straat opgaan.
AFP / Bay Ismoyo
Een geblinddoekte Kashmiri moslim in protest tegen Innocence of Muslims in Srinagar, India.
AP / Dar Yassin