Brits koningshuis naar rechter om naaktfoto’s Kate - ‘groteske inbreuk’

Het Britse koningshuis sleept het Franse tijdschrift dat naaktfoto’s van Kate Middleton publiceerde voor de rechter. De foto’s, waarop de vrouw van prins William topless te zien is, zijn niet scherp. Maar de prinses is woest, weet persbureau AP.

A stack of Closer magazines are displayed at the magazine's headquarter, in Montrouge, near to Paris, Friday, Sept. 14, 2012. The magazine on Friday published what appeared to be photos of Britain's Prince William and his wife Kate sunbathing topless at a private estate in southern France, prompting a strong condemnation from Britain's royal family. (AP Photo/Thibault Camus)
A stack of Closer magazines are displayed at the magazine's headquarter, in Montrouge, near to Paris, Friday, Sept. 14, 2012. The magazine on Friday published what appeared to be photos of Britain's Prince William and his wife Kate sunbathing topless at a private estate in southern France, prompting a strong condemnation from Britain's royal family. (AP Photo/Thibault Camus) Het Franse blad Closer publiceerde naaktfoto's van Kate Middleton. Foto AP / Thibault Camus

Het Britse koningshuis sleept het Franse tijdschrift dat naaktfoto’s van Kate Middleton publiceerde voor de rechter. De foto’s, waarop de vrouw van prins William topless te zien is, zijn niet scherp. Maar de prinses is woest, weet persbureau AP.

Het Britse koningshuis laat vandaag weten:

“Juridische stappen voor inbreuk op de privacy zijn vandaag in gang gezet in Frankrijk.”

Het Franse magazine Closer publiceerde eerder op de dag de pikante kiekjes van de hertogin van Cambridge, gemaakt tijdens een vakantie in een kasteel in de Provence. Volgens de BBC zijn diverse Britse kranten benaderd, maar besloten die de foto’s niet te plaatsen.

Het Britse koningshuis noemt de publicatie van de foto’s een “groteske” inbreuk op de privacy. Vorige maand werd de koninklijke familie geconfronteerd met een soortgelijk incident. Toen werd prins Harry feestend in Las Vegas gefotografeerd in adamskostuum.