Ajax weer maandenlang zonder spits Sigthorsson

Voetbalclub Ajax moet het zeker tot de winterstop stellen zonder Kolbeinn Sigthorsson. De IJslandse spits zou vandaag worden geopereerd aan zijn linkerschouder en staat zeker vier maanden aan de kant. Het is niet voor het eerst dat Sigthorsson een lange revalidatie wacht. Vorig seizoen kwam hij door een zware enkelblessure slechts tot veertien wedstrijden.

Bij Sigthorsson schoot enkele weken geleden, ook niet voor het eerst, een schouder uit de kom. Omdat de behandeling en de rust van de afgelopen weken te weinig vooruitgang opleverden, is besloten tot een operatie. De IJslandse international, vorig jaar door Ajax overgenomen van AZ, is op zijn vroegst bij de hervatting van de competitie in januari beschikbaar.

Henk ten Cate is niet meer actief als coach van de Chinese voetbalclub Shandong Lueng. De 57-jarige trainer diende twee weken geleden al zijn ontslag in, bevestigt hij vandaag in De Telegraaf.

Ten Cate noemt privéredenen als verklaring voor zijn terugkeer naar Nederland. De oud-hoofdtrainer van onder meer Ajax en Panathinaikos en ex-assistent van FC Barcelona en Chelsea wil niet meer apart van zijn familie leven. Zijn Chinese werkgever wilde aanvankelijk niet meewerken aan het verzoek, maar ging uiteindelijk toch akkoord, zegt Ten Cate in de ochtendkrant. De assistenten Mike Snoei en Luc Nijholt zijn ook vertrokken bij Shandong Lueng.

De voetbalbond van Kameroen heeft de Fransman Denis Lavagne gisteren ontslagen als bondscoach van de nationale ploeg. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de ontluisterende 2-0 nederlaag van Kameroen tegen het kleine voetballand Kaapverdië.

Jean-Paul Akono is aangesteld als vervanger. De Kameroener moet zijn land volgende maand, tijdens de return tegen Kaapverdië, naar het toernooi om de Afrika Cup zien te leiden.