uit voor kinderen

Joods nieuwjaar

Het is bijna joods nieuwjaar (Rosj Hasjana). Een goede kans om alle geheimen van de joodse kalender te ontdekken. Wist jij dat het nieuwe jaar niet met vuurwerk wordt ingeluid, maar met ander licht? Welk licht dat is, dat hoor je op een speciale kinderlezing in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

16 sept, 11.00 - 12.00 uur. www.jhm.nl

Slot Loevestein

Door de eeuwen heen zijn er verschillende vreemde troepen op Slot Loevestein gelegerd geweest. 15 en 16 september kun je soldaten ontmoeten uit vier belangrijke historische periodes en maak je kennis met het soldatenleven van toen. Ga door middel van een speciale speurtocht op zoek naar bijzondere weetjes over soldaten uit andere tijden.

15 en 16 sept. 13-17u. Poederoijen, Gelderland. www. slotloevestein.nl