Geen vertrouwen in de politiek? Zie de Partij tegen de Burger dan niet over het hoofd

Screenshot YouTube

Ben je die vervelende buurman, het groepje hangjongeren voor je deur en de overlast in het openbaar vervoer ook zo zat? Stem dan op de Partij tegen de Burger. Als het niet te laat is tenminste. Want, zo gelooft de partij, de bron van alle politieke ellende is de burger zelf.

De verkiezingsslogan luidt dan ook: “De Partij tegen de Burger - Flikker toch op.” In een gelikte campagnespot zet lijsttrekker Steven Stol het partijprogramma uiteen. Hij kaart direct het grootste probleem in Nederland aan:

“Deze tijd vraagt om wantrouwen ten aanzien van alle burgers. Jong en oud, arm en ziek. Alleen zo kunnen we de afstand tussen de burger en de politiek vergroten”

De files, een te kort aan docenten en alle heibel binnen de gezondheidszorg; het is eigenlijk allemaal onze eigen schuld. En voor het bestrijden hiervan heeft Stol de steun nodig van kiesgerechtigd Nederland:

“We kunnen u alleen bestrijden als we het samen doen. Samen tegen u.”

Het is menig lezer vast niet ontgaan dat het hier gaat om een ludiek initiatief. De satirische website De Speld bedacht de Partij tegen de Burger en lijsttrekker Steven Stol is in werkelijkheid een ingehuurde cabaretier. De campagnespot is met bijna 20.000 kijkers in twee dagen een hit op YouTube: