Acht gewonden bij explosie in Nuoncentrale Velsen - ‘één ernstig’

Bij explosies om half 9 vanochtend in de Nuoncentrale in Velsen-Noord zijn acht gewonden gevallen. Drie van hen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van hun verwondingen is nog niets bekend. Er zijn geen mensen meer binnen, zo meldt een woordvoerder van Brandweer Kennemerland.

Bij explosies om half 9 vanochtend in de Nuoncentrale in Velsen-Noord zijn acht gewonden gevallen. Éen van de medewerkers is ernstig gewond, meldt een woordvoerder van Nuon. Er zijn geen mensen meer in de centrale aanwezig.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Zodra het veilig genoeg is, gaat de brandweer de centrale binnen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. De brandweer wil voorkomen dat er brand uitbreekt, zo meldt een woordvoerder van Brandweer Kennemerland tegenover nrc.nl:

“Er is een grote explosie geweest, gevolg door meerdere kleinere explosies. Daardoor is er wel iets van een steekvlam ontstaan, maar geen echte brand. We proberen nu te voorkomen dat dat gebeurt.”

Het ongeluk vond plaats in de hoogspanningsinstallatie in een van de energiecentrales.


Grotere kaart weergeven