Weer

Koelere lucht is vandaag het land binnengestroomd en blijft wel even bij ons. De frisse lucht komt van ver: afgezakt van bij de poolcirkel, langs de westflank van een depressie die momenteel voor de kust van Noorwegen ligt. Ook de komende dagen blijven lagedrukgebieden in die buurt de motor achter koele luchtaanvoer.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen, maar passeert vooral in in het noorden en westen van het land ook een enkele regenbui. De temperatuur daalt naar 7 tot 12 graden, bij een landinwaarts afnemende wind.

Morgen wisselen zon en bewolking elkaar af en passeert hier en daar een regenbui. Er staat een frisse westelijke wind, 3-5 Bft. Ondanks de zonnige momenten wordt het niet warmer dan 15 tot 17 graden. In de late middag en in de avond arriveren van boven de Noordzee meer buien, waarvan sommige met onweer.

Na morgen blijft het wisselvallig, waarbij donderdag de meeste neerslag buiten de daguren valt. Vrijdag regent het naar verwachting vooral in het noorden, bij een aan de Waddenzee mogelijk stormachtige wind, terwijl het zuiden dan wel bewolkt is, maar een stuk rustiger. In het weekeinde verbetert het weerbeeld uiteindelijk overal.