W: De kat van Karl Lagerfeld

Ook het glamourous en uitgesproken maandblad W heeft John Fairchild laten vallen. Een van de eerste dingen die de nieuwe hoofdredacteur Stefano Tonchi (afkomstig van The New York Times) twee jaar geleden deed, was de column schrappen die Fairchild schreef onder het pseudoniem Gravin Louise J. Esterhazy. Daarvoor in de plaats is een pagina gekomen over de achtergronden van collecties. Volgens W heeft de najaarscollectie van Louis Vuitton niets te maken met de tv-serie Downton Abbey, maar is het een combinatie van Thomas de Trein, Some Like it Hot en een oude collectie van John Galliano voor Dior.

W kijkt terug op het 40-jarig bestaan, niet met Fairchild, die boos is op W, maar met een verhaal over de societydames en -heren die door de jaren heen in het blad stonden.

De donkere, romantische stemming van de najaarmode wordt verbeeld door een spookachtige, gothic serie en een serie in middeleeuwse ridderstijl. Het Nederlandse model Saskia de Brauw poseert in oversized mode.

Verder een verhaal over de muzes van Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld en de liefde voor zijn kat Choupette. Door haar kwam hij op het idee modellen in de advertenties van Chanel te verkleden als katten. Over inspiratie gesproken.