Vogue Paris: Parijse elegantie met borsten

Vogue Paris (388 bladzijden dik) biedt de keuze uit drie covers, met drie van de favoriete modellen van het blad: Daria Werbowy, Lara Stone of Kate Moss, allemaal in dezelfde transparante jurk van Dolce & Gabbana.

Net als bij de Nederlandse Vogue en Elle staat het blad in het teken van de eeuwige modekleur zwart – coverkreet: ‘De woede van zwart’ – al leek dat bij die andere twee bladen mede ingegeven door de hevige sponsoring van Chanel, dat deze maand de nieuwe geur Coco Noir lanceert. Daar wordt in deze Vogue niet voor geadverteerd.

Vogue toont vele tinten zwart: casual zwart, rustiek zwart, romantisch zwart, sensueel zwart en clownesk (!) zwart. Vogue is onder de huidige hoofdredacteur Emmanuelle Alt braver dan onder onder de legendarische Carine Roitfeld, maar nog altijd staan er meer blote borsten in dan in welke mainstream titel dan ook. Maar belangrijker: het straalt nog steeds die fantastische, typisch Parijse stijl uit – elegant, maar cool. Ook in dit nummer twee pagina’s over ‘Iris sauvage’, oftewel de Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen.