Voetbal

De ziekenboeg van FC Twente raakt steeds voller. Na de voetblessure van Bjelland, het bovenbeen van Chadli en de meniscus van Fer, is ook aanvaller Dmitri Boelykin onder het mes gegaan. Waar Fer zondag aan de buitenmeniscus van zijn linkerknie werd geopereerd, was bij Boelykin een ingreep aan de binnenmeniscus van zijn linkerknie noodzakelijk. Beide spelers zijn weken uitgeschakeld.

Dwight Tiendalli speelt de rest van het seizoen voor Swansea City. De 26-jarige vleugelverdediger zat zonder club sinds zijn contract bij FC Twente eind juni afliep. Omdat hij transfervrij is, kan hij per direct aan de slag bij de club van trainer Michael Laudrup. Dat melden de Swans op hun website.

Bij Swansea is Tiendalli na Michel Vorm, Kemy Agustien en Jonathan de Guzman de vierde Nederlander. Hij kan zaterdag zijn debuut maken als de formatie uit Wales op bezoek gaat bij Aston Villa. De voormalig jeugdinternational speelde eerder voor FC Utrecht, Feyenoord en Sparta.

Real Madrid wil de onvrede bij de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo zo snel mogelijk wegnemen. Na terugkomst van de interlandperiode wacht de 27-jarige aanvaller een persoonlijk onderhoud met voorzitter Florentino Perez en trainer José Mourinho. Ronaldo zei vorige week zich niet gelukkig te voelen in Madrid. Volgens de Spaanse sportkrant AS liggen aan de onvrede van Ronaldo financiële redenen ten grondslag, hoewel de vedette dat zelf ontkende. Het steekt Ronaldo dat andere spelers van de ‘Koninklijke’ deze zomer een verbeterd contract tekenden, terwijl hij geen nieuwe aanbieding ontving. Daarnaast vermoedt AS dat de oud-speler van Man United niet te spreken is over de manier waarop hij in de markt wordt gezet. Novum