Vanity Fair: Charles kleedt Kate aan

Geen modeblad, maar in september wel een beetje, want dan verschijnt de jaarlijkse style issue van de Amerikaanse editie. Geen modereportages, wel veel achtergrond. De vijfentwintig stijlvolste films (Out of Africa heeft de lijst niet gehaald, Flashdance wel) en de stijlvolste acteurs, een hilarisch verhaal over de verwende zonen van supermodel Stephanie Seymour en kunstverzamelaar Peter Brant, en de jaarlijkse best dressed-lijst, waarop ditmaal onder meer Jay-Z, de sheika van Qatar en – wat een verrassing! – prinses Catherine.

Over die laatste ook een verhaal. Als haar echtgenoot aan het werk is, maakt ze graag jam. Haar schoonvader, prins Charles, kocht voor haar in het eerste half jaar van haar huwelijk voor 55.000 pond (69.500 euro) aan designerkleren.

John Fairchild, voormalig hoofdredacteur van het Amerikaanse dagblad WWD, oprichter van glossy W en bedenker van het woord hotpants, kijkt vanuit zijn chalet in Gstaad terug op vele vetes tussen ontwerpers en de valse stukken die hij zelf schreef. Zo beschuldigde hij de vrouw van sieradenontwerper Kenneth Jay Lane van cocaïne dealen, en meldde dat Lane homoseksueel was. Hij is teleurgesteld dat veel ontwerpers hem sinds zijn pensionering „als een hete aardappel hebben laten vallen”.