Tweede wietplantage ontdekt in zaak-Kekerdom

De politie heeft gisteren een tweede wietkwekerij gevonden in de zaak-Kekerdom.

Enschede. In de zaak rond de dood van twee vijftigers en een 47-jarige vrouw, maandag in een woning in het Gelderse Kekerdom, zijn ook twee hennepplantages ontdekt. Een van de mannelijke slachtoffers is de dode bewoner (59) van het huis, die politieman is en de ex van de vrouw. Nadat de politie de lijken ontdekte, werd in het huis ook een wietkwekerij aangetroffen. Bij onderzoek in het huis van het dode stel, in Millingen aan de Rijn, werd gisteren eveneens een hennepkwekerij aangetroffen.

Het pand van het stel werd aan hen verhuurd door een andere medewerker van het korps Gelderland-Zuid. Het is nog niet duidelijk of hij op de hoogte was van de kwekerij.

Wat zich precies heeft afgespeeld in Kekerdom, wordt nog onderzocht. De politie houdt rekening met verschillende scenario’s. Ook is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is van de drie slachtoffers. Morgen en donderdag wordt sectie verricht op de lichamen. Ook stelt de Rijksrecherche een integriteitsonderzoek in.

De dode politieagent was rechercheur in Gelderland-Zuid. Daarvoor was hij tot 2009 teamchef in Groesbeek. Burgemeester Wilbers van de gemeente Ubbergen, waar Kekerdom onder valt, had als burgemeester regelmatig contact met de politieman toen deze (tot 2009) politie-teamchef was van de plaatsen Groesbeek, Millingen en Ubbergen. „Ik vond het een goede, doortastende chef.” NRC