Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Tientallen gewonden bij botsingen in Den Haag en Eindhoven

De kapotgeslagen zijkant van de stadsbus in Eindhoven. Foto Twitter / Tayran Duncan

Bij een kop-staartbotsing tussen twee trams in Den Haag, vlakbij station Hollands Spoor, zijn vanmorgen 30 tot 35 gewonden gevallen. In Eindhoven zorgde een botsing tussen een bus en een vrachtwagen voor 20 tot 30 gewonden.

Volgens ooggetuigen gebeurde de trambotsing in Den Haag op de kruising tussen de Parellelweg en de Jacob Catsstraat (zie kaart hieronder), rond 9.45 uur. Een tram reed volgens Omroep West achterop een andere tram. Vooral de achterste tram zou veel schade hebben opgelopen. Bij het ongeluk zouden alleen lichtgewonden zijn gevallen. Op deze foto is goed te zien wat de schade is.


Grotere kaart weergeven

HTM laat weten dat tramlijnen 11 en 12 in beide richtingen niet meer langs de haltes van het Rijswijkseplein tot en met de Wouwermanstraat rijden. Lijn 9 rijdt niet meer langs de Jacob Catsstraat tot en met het Zuiderpark.

Ook gewonden bij busongeval in Eindhoven

In Eindhoven vond vanochtend rond 9.00 uur een botsing plaats tussen een vrachtwagen en een stadsbus, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Daarbij zouden tussen de 20 en de 30 gewonden zijn gevallen. Vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht - één persoon zou er ernstig aan toe zijn. Lichtgewonden konden ter plekke worden behandeld.


View Larger Map

Het ongeluk gebeurde even voor 09.30 uur op de busbaan in de Torenallee. De bus is aan de zijkant opengereten. Bij de botsing zou veel glas zijn gesprongen. Een ooggetuige zegt tegenover Eindhovens Dagblad:

“Het was een flinke klap. De vrachtwagen is vol op de bus geklapt. De hele voorkant ligt er af. De bus lijkt te zijn uitgeweken, en heeft een paal geraakt. De zijkant van de bus is vernield, en daarbij zijn de inzittenden gewondgeraakt. Ik heb zeker tien gewonden gezien. Ze worden behandeld in de Apparatenfabriek.”

Geen van de 45 inzittenden in de bus raakte bij het ongeluk bekneld, zegt een politiewoordvoerder tegen Novum. De busonderneming bekijkt hoe hun verdere opvang of verdere reis kan worden geregeld.