The Gentlewoman: covergirl van 87

Niet alle septembernummers zijn al verschenen. Pas halverwege de maand komen bijvoorbeeld de nieuwe nummers van Fantastic Man en The Gentlewoman uit. Het zijn de halfjaarlijks verschijnende, Engelstalige modebladen uit de koker van de Nederlanders Gert Jonkers en Jop van Bennekom. Eigenzinnige bladen met veel zwart-wit fotografie en veel tekst, die niet zich niet alleen richten op nieuwe mode, maar ook klassiekers koesteren, en daarom, heel zeldzaam, soms zomaar een gevoel van tevredenheid met de eigen garderobe teweeg brengen.

The Gentlewoman had als covergirl voor het zomernummer topmodel Christy Turlington, dit keer is de keuze een stuk minder conventioneel: de 87-jarige actrice Angela Lansbury (Jessica Fletcher). Gefotografeerd door Terry Richardson, mét zijn kenmerkende bril op haar neus.