Ruim 50 gewonden bij twee botsingen met bus en tram

Bij een aanrijding tussen twee trams zijn vanmorgen in Den Haag 36 gewonden gevallen. Dat bevestigt een woordvoerder van openbaarvervoerbedrijf HTM.

Het ongeluk gebeurde vanochtend rond 09.50 uur op de splitsing van de Parallelweg met de Jacob Catsstraat, vlakbij treinstation Hollands Spoor. Een tram reed volgens de HTM-woordvoerder „met flinke snelheid” van achteren in op een tram daarvoor. Onder de gewonden is ook de bestuurder van de achterste tram. Over de oorzaak van het ongeluk was vanmorgen nog niets duidelijk.

Op foto’s op nieuwssite regio15.nl is te zien dat de voorkant van de ene tram (lijn 11) zwaar beschadigd is. Ook de achterkant van de tram van lijn 9 is beschadigd.

In beide trams zijn inzittenden gewond geraakt, de meeste gewonden zaten in de achterste tram. Over de ernst van de verwondingen kon de HTM aan het eind van de ochtend niets zeggen. Naast ambulances hebben ook twee stadsbussen van HTM gewonden naar twee Haagse ziekenhuizen gebracht: het Haga Ziekenhuis, locatie Leyweg, en Medisch Centrum Haaglanden Westeinde.

In Eindhoven vielen vanochtend zeker twintig gewonden bij een botsing tussen een lijnbus en een vrachtwagen. Drie mensen werden afgevoerd naar een ziekenhuis, een van hen raakte zwaargewond, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde even voor 09.30 uur op de busbaan in de Torenallee. De bus is aan de zijkant opengereten, meldden getuigen op Twitter. Geen van de 45 inzittenden in de bus raakte volgens de politie bij het ongeluk bekneld.