Overuren Twentse arts

De medische staf van FC Twente, met name orthopedisch chirurg Roy Hoogeslag, maakt overuren. Na Leroy Fer, die afgelopen zondag een operatie onderging wegens een kapotte buitenmeniscus in zijn linkerknie, was het gisteren de beurt aan de Russische spits Dmitri Boelykin. Bij hem haalde de arts een beschadigd stukje van de binnenmeniscus weg, ook uit de linkerknie.

FC Twente kan niet precies zeggen hoe lang het herstel van beide spelers zal duren, maar ze zijn zeker enkele weken afwezig.

Bij FC Twente, op dit moment ongeslagen koploper in de eredivisie, ontbraken al een aantal andere spelers wegens blessures. De Deense verdediger Andreas Bjelland zit voor langere tijd langs de kant met een stressfractuur in een middenvoetsbeentje. De Belg Nacer Chadli herstelt van een bovenbeenblessure terwijl de Braziliaans-Nederlandse verdediger Douglas last heeft van zijn enkel.

Vorige week moest spits Luc Castaignos, net overgenomen van Inter Milaan, het trainingskamp van Jong Oranje verlaten met een blessure aan zijn bovenbeen.

FC Twente hervat zaterdag de competitie. Dan reist de ploeg van coach Steve McClaren naar Tilburg voor een duel met Willem II.