Love: Terug naar Downton Abbey

Love, het blad van de invloedrijke styliste Katie Grand, ziet de tv-serie Downton Abbey (een kostuumdrama over een vroeg 20ste-eeuwse Britse familie) als een van de grootste invloeden op de mode van dit moment. Daar zou ze zomaar zelf mede verantwoordelijk voor kunnen zijn: Grand is ook adviseur bij Louis Vuitton, en de vrouwencollectie van dit merk voor dit najaar ademt inderdaad de sfeer van het begin van de vorige eeuw, inclusief flinke hoeden.

Andere dingen die Grand ter inspiratie voor haar 458 dikke pagina’s tellende gebruikte: een documentaire over dragqueens en Malcolm McLaren. Kortom: veel theatraal, eigenwijs, hedendaags kostuumdrama in het nummer, zoals in een reportage met uitzinnige hoofddeksels, gedragen door modellen met geverfde gezichten en fake littekens, en een serie met Kate Moss, die in romantische creaties en topless poseert in en op een landhuis. Verder veel korte interviews met jong en gevestigd talent, ook van buiten de mode, zoals een vrouwelijke bodybuilder. Dure sieraden zijn in Love gefotografeerd op de oudere vrouwen voor wie ze natuurlijk eigenlijk zijn bedoeld.