Kies Kort

35

Vrijdag al door Ipsos Synovate voorspeld in de Politieke Barometer, en nu ook door Maurice de Hond, gisteravond: VVD en PvdA staan allebei op 35 zetels. Gevolgd door SP (bij De Hond 20, bij Synovate 21 zetels), PVV (2× 19 zetels). CDA en D66 worden op respectievelijk 13 en 11 zetels gepeild. De rest (vijf partijen) wordt geschat op niet meer dan 6 zetels. GroenLinks staat in beide peilingen op 4. Morgen weten we meer.

22.00u.

Vanavond op Nederland 1: het allerlaatste lijsttrekkersdebat voor de stembureaus opengaan. De uitzending begint om 21.40u, direct na de verkiezingsconference van Freek de Jonge, het debat begint om 22.00u.

Gedoe over de PvdA. Door het plan om de arbeidskorting af te bouwen, zouden veel van de ruim 700.000 zzp’ers getroffen worden. Door die arbeidskorting betaalt een zelfstandige zonder personeel tot 1.600 euro minder belasting. Econoom (en RTLZ-commentator) Mathijs Bouman noemt het een van „de domste plannen van deze verkiezingen”. Volgens www.zzpboete.nl (van een D66’er) is de maatregel van de PvdA nooit duidelijk gecommuniceerd. Onzin, vindt PvdA-Kamerlid Ed Groot: „Deze maatregel stond zelfs al in de tegenbegroting van maart en wordt ook genoemd in de doorrekening van het CPB.” Door allerlei aftrekregelingen betalen zzp’ers gemiddeld genomen minder belasting dan mensen in loondienst. Dat onderscheid is te groot geworden, vindt de PvdA.

Wordt het morgen kiezen of gokken, mensen? De SP hoopt dat het kiezen wordt (klik op kiezen), links|om, rechts|om, links|om, wat wordt het? LINKS|OM! Premier Roemer! Jeu, iedereen blij.Of klikt u op gokken? Dan wordt het SAMS|OM. Met ja, misschien wel een coalitie over rechts? Kies of gok zelf op kiezenofgokken.nl