i-D: brutale en streetwise styling

Terry Jones, hoofdredacteur van het Britse i-D, is inmiddels grootvader, maar dat is aan zijn blad niet te merken. Het blad heeft zich in 32 jaar tijd ontwikkeld van gestencild mode- en muziekfanzine tot dikke, tweemaandelijke glossy over vooral mode, maar het blad blijft fris en jong.

Zeker deze pre-fall issue, dat als thema ‘youthful’ heeft. Er zijn maar liefst twaalf verschillende covers gemaakt, waaronder een met met rapper/regisseur Ben Drew, alias Plan B. In een van de modereportages worden ook in woorden de geneugten van de jeugd neergezet: „Feest de hele nacht, slaap de hele nacht, eet pizza.”

Ja, dat waren nog eens tijden. Maar de voor het blad typerende vrolijke, brutale en streetwise styling (duur met goedkoop, haute couture met sportkleren, etcetera) is ook erg inspirerend voor mensen die allang niet meer piep zijn.