Hero Brinkman, Marcial Hernandez? Geert Wilders tevreden over PVV-fractie

Lange perioden van rust rondom de fractie kende de PVV niet, maar waarom ontevreden zijn? Foto Reuters / Michael Kooren

PVV-leider Geert Wilders vindt dat zijn fractie het de afgelopen twee jaar goed heeft gedaan. Hij erkent ook dat er dingen mis zijn gegaan, maar dat kan volgens hem “bij iedere partij gebeuren”. Dat zei hij gisteravond bij Een voor de verkiezingen.

“We hebben dingen meegemaakt die je als fractie liever niet meemaakt. Maar al met al hebben we het goed gedaan.”

Hij wijt de problemen, zoals het opstappen van meerdere PVV’ers uit de fractie, aan ‘kinderziektes’. Op de nieuwe kandidatenlijst staan dan ook minder subversieve elementen, denkt Wilders, maar hij durft er zijn hand niet voor in het vuur te steken. “Maar we hebben ons lesje wel geleerd.”

Volgens Wilders zullen teleurgestelde politici van bijvoorbeeld het CDA niet zo snel met modder gaan gooien, zoals oud-PVV’ers als Hero Brinkman, Marcial Hernandez, Wim Kortenoeven en Jhim van Bemmel dat momenteel doen.

“Daar houdt iedereen zich koest, omdat ze dan wel een baantje als burgemeester toegeschoven krijgen. Bij de PVV is dat niet zo. De pijn is dus harder.”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.