Achttien jaar voor moord op Jennefer

Anthony K., de 27-jarige ex-vriend van Jennefers zus, heeft de moord bekend.

Rotterdam. Anthony K., die bekend heeft de 10-jarige Jennefer van Oostende vorig jaar te hebben vermoord, is veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam gisteren bepaald. Het Openbaar Ministerie had levenslang tegen K. geëist.

De rechtbank acht bewezen dat de Rotterdammer het 10-jarige meisje vorig jaar oktober in zijn woning verkrachtte, mishandelde en daarna doodde. K. bekende tijdens een eerdere zitting Jennefer te hebben gedood, maar van verkrachting zou volgens hem geen sprake zijn. Net als de officier van justitie gaat de rechtbank ervan uit dat K. niet met voorbedachten rade handelde en er dus geen sprake was van moord.

Anthony K. is de inmiddels 27-jarige ex-vriend van de oudere zus van Jennefer. Het meisje werd in het huis van K. in de Boergoensestraat in Rotterdam gevonden. Ze werd sinds zaterdag 8 oktober vermist. De politie liet een Amber Alert uitsturen om mensen naar haar uit te laten kijken. Volgens K. kreeg hij ruzie met Jennefer omdat zij naar de bioscoop wilde en hij dat niet kon of wilde betalen. De ruzie liep uit de hand waarop hij haar heeft gewurgd, luidt zijn verklaring.

Tijdens de rechtszaak werd bekend dat hij in een brief aan zijn grootouders, die hij vanuit zijn cel schreef, al had verteld over de moord. Over het tijdstip van haar overlijden wilde hij geen uitspraak doen, maar uit de brief aan zijn grootouders valt op te maken dat Jennefer al dood moet zijn geweest toen haar moeder de politie belde over haar vermissing. NRC