Proces Ronald P. wegens moord Anneke van der Stap van start

De begraafplaats van Anneke van der Stap. Foto Hollandse Hoogte / Evert-Jan Daniels

In de rechtbank in Den Haag is het proces tegen Ronald P. begonnen. P., die vorig jaar in de Puttense moordzaak werd veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius, wordt verdacht van de moord op de Rijswijkse Anneke van der Stap in 2005.

Voor de moord op Ambrosius zit Ronald P. een celstraf uit van achttien jaar. In 2010 werd hij ook in verband gebracht met de moord op Van der Stap en werd hij in zijn cel aangehouden. Het stoffelijk overschot van Anneke van der Stap werd in juli 2005 gevonden in Rijswijk. In 2009 werd haar lichaam opgegraven voor nader forensisch onderzoek. P. woonde ten tijde van de dood van Van der Stap in de regio Haaglanden.

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf:

Twitter avatar SaskiaBelleman Saskia Belleman Anneke raakte vermist op een dag in juni 2005. Werkgever Hema meldde aan haar vader dat ze niet op haar werk was gekomen. #Anneke
Twitter avatar SaskiaBelleman Saskia Belleman Haar vader raakte direct gealarmeerd. #Anneke was een nauwgezet meisje en kwam altijd afspraken na. Dit was niets voor haar.

Dit weekend meldde het Algemeen Dagblad op basis van dossierstukken dat Ronald P. heeft bekend de 22-jarige vrouw te hebben gedood. Dat zou hij hebben gedaan tegen een medegevangene die er met zijn telefoon stiekem opnames van maakte. In De Telegraaf zei de vader van P. dit weekend dat hij denkt dat zijn zoon schuldig is.

“Voor mij is het klinkklaar. Immers, hij was in het bezit van haar spullen.”

Proces duurt vijf dagen

De vader van P. hoopt dat zijn zoon nooit meer vrij komt. Hij vindt het verschrikkelijk wat zijn zoon heeft gedaan. Het proces duurt vijf dagen. Woensdag komt het Openbaar Ministerie met de strafeis.