Máxima zwemt door de grachten

NOVUM159:MAXIMA AMSTERDAMSE GRACHTEN:AMSTERDAM;09SEP2012-Prinses Máxima heeft zondag meegezwommen in de Amsterdam City Swim. Zij startte rond 14.30 uur en werd, nadat ze het parcours van 2028 meter had afgelegd in zo'n vijftig minuten, binnengehaald door prins Willem-Alexander en hun drie dochters. De organisatie van de zwemtocht is laaiend enthousiast over de deelname van de prinses, die in wetsuit en oranje badmuts het water inging. "Wat een koningshuis hebben wij" en "Maxima... wat ben je stoer", meldt de stichting ALS op Twitter. Novum/sm/str.Steven Mulder
NOVUM159:MAXIMA AMSTERDAMSE GRACHTEN:AMSTERDAM;09SEP2012-Prinses Máxima heeft zondag meegezwommen in de Amsterdam City Swim. Zij startte rond 14.30 uur en werd, nadat ze het parcours van 2028 meter had afgelegd in zo'n vijftig minuten, binnengehaald door prins Willem-Alexander en hun drie dochters. De organisatie van de zwemtocht is laaiend enthousiast over de deelname van de prinses, die in wetsuit en oranje badmuts het water inging. "Wat een koningshuis hebben wij" en "Maxima... wat ben je stoer", meldt de stichting ALS op Twitter. Novum/sm/str.Steven Mulder Novum STEVEN MULDER

Prinses Máxima heeft afgelopen zondag meegezwommen in de Amsterdam City Swim. De zwemtocht door de Amsterdamse grachten en de Amstel is gisteren voor het eerst georganiseerd. Met het evenement wil de stichting ALS geld binnenhalen voor onderzoek naar de neurologische ziekte ALS. De prinses startte rond 14.30 uur en werd, nadat ze het parcours van 2.028 meter had afgelegd in zo’n vijftig minuten, verwelkomd door prins Willem-Alexander en hun drie dochters. Andere deelnemers waren Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren en Femke Heemskerk. novum