Kijktips

Nosferatu (1978) Pers: Klaus Kinski, Isabelle Adjani Dir: Werner Herzog Ref: NOS001CD Photo Credit: [ Gaumont / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Nosferatu (1978) Pers: Klaus Kinski, Isabelle Adjani Dir: Werner Herzog Ref: NOS001CD Photo Credit: [ Gaumont / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

Nosferatu: Phantom der Nacht (Werner Herzog, 1979, BRD).

Remake van F. W. Murnau’s zwijgende klassieker Nosferatu (1922). Beide zijn gebaseerd op Bram Stokers Dracula. Herzogs vaste acteur Klaus Kinski speelt de graaf, Bruno Ganz is Jonathan Harker en Isabelle Adjani diens vrouw Lucy. Herzog filmde in Delft en week voor de scènes waarin duizenden ratten uit een doodskist kruipen noodgedwongen uit naar Schiedam. Arte, 21.00-22.45u.

Informatief

Tegenlicht: Dichter op Nederland.

Dichter de Vaderlands Ramsey Nasr beoordeelt de stand van het land, samen met de bestuurders van een politievakbond, een academisch ziekenhuis en een scholengemeenschap, vlaggendragers van de drie pijlers waarop Nederland rust: veiligheid, zorg en onderwijs.Ned.2, 21.00-22.00u.

Amusement

De vierling.

Nieuwe docusoap. De nu negentienjarige mooie meiden Tessa, Esmé, Lisa en Bo Akse uit Hardenberg zijn een eeneiige vierling. Ze vormen al hun hele leven een attractie en worden vaak niet uit elkaar gehouden – en niet alleen door vriendjes: ook hun eigen vader heeft zich weleens vergist. In deze eerste aflevering tekenen de zusjes een huurcontract en ontvangen ze de sleutel van hun nieuwe woning, want ze gaan op eigen benen staan. Net5, 19.55-20.30u.

Verkiezingen

Nieuwsuur politiek.

Praatshow waarin twee politici met elkaar debatteren. Ned.2, 22.00-23.00u.

De zomer van 4: wat kiest Nederland.

Praatprogramma in het kader van de Kamerverkiezingen.RTL4, 22.25-23.30u.

1 voor de verkiezingen.

Andries Knevel en Tijs van den Boom ontvangen een aantal politici. Ned.1, 23.00-00.05u.