Arme Bridget Jones

De correctieslip werkt zo: net als de gewone slip steek je je voeten er in en trek je haar omhoog. Let op, vanaf halverwege de dijbeen trek je op je weg naar boven overtollig dij- en buikspek mee, als een karbonade in een net te strak hulsje. Als je hoog in de taille bent aangekomen laat je het elastiek los.

De correctieslip werkt zo. Net als de gewone slip steek je je voeten er in en trek je haar omhoog. Let op: vanaf halverwege het dijbeen trek je op je weg naar boven overtollig dij- en buikspek mee, als een karbonade in een net te strak hulsje. Als je hoog in de taille bent aangekomen laat je het elastiek los.

Pang!

En alles zit weer op z’n plaats. Het resultaat is belonend: Je oogt een hele maat minder. Het klinkt pijnlijk maar dat valt reuze mee. De slip begint pas na een paar uur te knellen / zweten / jeuken. Nog even doorzetten: straks tussen de lakens mag alles weer in alle rust ademhalen. Ze zeggen dat het niks is bij het vooroorlogse korset.

Dankzij internet kun je je van heel wat ongemakkelijke momenten besparen: het in de rij staan voor de kassa voor het afrekenen van een correctieslip is zo’n moment. De correctieslip is een slip die je met kleren aan mooier maakt, maar zonder kleren het tegenovergestelde effect bereikt. Sommige correctieslips komen tot boven de knie en lopen door tot hoog in de taille. Ze dient dus nooit maar dan ook nooit gezien te worden door een bewonderaar van het nog onuitgepakte pakket.

Arme Bridget Jones. Belandt na jaren van heimelijke verliefdheid eindelijk met haar te knappe baas in bed en vergeet in de extase van het moment dat ze die ochtend een correctieslip heeft aangetrokken. Als de te knappe baas zijn hand onder haar rok laat glijden is de spanning in de bioscoopzaal te snijden.

Deze slip is dan ook niet uitgevonden voor De date. Het kennismaken is al achter de rug, vanavond zou het er zomaar van kunnen komen. Het is uitsluitend voor vrouwen die daten en de buit nog binnen moeten halen (maar niet vanavond) of voor mensen die al met elkaar gaan, decennialang. En dan is er natuurlijk nog de vrouw die het helemaal niet meer doet. Maar dat ben jij niet.

Volgende! Ah, één correctie-slip, een theedoek en zes eieren. Anders nog iets? En dan heb ik het nog niet eens over de pleeborstel gehad.