Aanslag in Bagdad - Al-Qaeda waarschuwt voor ‘duistere dagen’

Iraqi men walk past a damaged vehicle on September 10, 2012 at the scene of a bomb attack which hit Baghdad's Shiite Muslim suburb of Sadr City the previous night. A wave of more than 30 attacks across Iraq killed 88 people and wounded more than 400 on the weekend, with security forces and marketplaces among the targets. AFP PHOTO / AHMAD AL-RUAYE
Iraqi men walk past a damaged vehicle on September 10, 2012 at the scene of a bomb attack which hit Baghdad's Shiite Muslim suburb of Sadr City the previous night. A wave of more than 30 attacks across Iraq killed 88 people and wounded more than 400 on the weekend, with security forces and marketplaces among the targets. AFP PHOTO / AHMAD AL-RUAYE Iraakse mannen lopen vandaag in Bagdad langs een zwaar beschadigd voertuig op de plek van één van de zware aanslagen gisteren. Op een andere plek in de stad eiste een nieuwe bomaanslag opnieuw acht levens. Foto AFP / Ahmad Al-Ruaye

Een aanslag met een autobom bij een restaurant in Bagdad heeft vandaag aan acht mensen het leven gekost. Ook raakten 32 mensen gewond. Dat hebben bronnen bij de Iraakse politie gezegd, aldus persbureau AP. De aanslag volgt op een zeer bloedige dag in Irak gisteren.

De explosie van vandaag, die kilometers verderop te horen was, had plaats in de wijk Baiyaa.

Enkele uren voor de aanslag eiste Al-Qaeda de verantwoordelijkheid op voor de serie aanslagen in verschillende Iraakse steden en op een Frans consulaat die zondag aan 92 mensen het leven kostte. Honderden mensen raakten daarbij bovendien gewond.

Al-Qaeda waarschuwde vandaag voor ‘duistere dagen’ in de nabije toekomst. De vrees is dus dat het aantal aanslagen de komende tijd verder zal toenemen.