Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Roemer wil discussie over peilingenverbod

Roemer over peilingen in de week voor de verkiezingen. “Het is een goede discussie waard met degenenen die er verstand van hebben.” Foto NRC / Joyce van Belkom

SP-leider Emile Roemer wil na de verkiezingen een discussie over de vraag of peilingen in de laatste fase van de verkiezingscampagne moeten worden verboden. Dat heeft Roemer vandaag desgevraagd gezegd in het tv-programma Buitenhof.
Roemer wees erop dat een dergelijk verbod in andere landen al bestaat. “Dan haal je in elk geval de hele hype weg.” Anderzijds kan een verbod op peilingen worden gezien als beperking van de vrijheid van meningsuiting, zei Roemer. “Het is een goede discussie waard met degenenen die er verstand van hebben.”

Roemer zei zo’n discussie niet in verkiezingstijd te willen voeren, omdat politici er dan van kunnen worden beschuldigd dat zij belang hebben bij een verbod op peilingen.

Bekijk het gesprek met Roemer bij Buitenhof
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.