Lekker zwemmen op een zonnige dag - Maxima duikt Amsterdamse gracht in

Prinses Maxima vlak voordat zij de Amsterdamse grachten in springt. Foto Screenshot NOS

Gehuld in een stevig wetsuit sprong prinses Maxima vanmiddag niet ver van het Centraal Station de Amsterdamse grachten in bij het Marine Etablissement. Vervolgens zwom zij richting de Keizersgracht. Dit alles om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Maxima is niet de enige bekende Nederlanders die vandaag meedoet aan de eerste editie van de Amsterdam City Swim. Maar haar komst was wel een verrassing. Zij was daarmee direct de grootste blikvanger. Dat onder anderen ook Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren en Femke Heemskerk de Amsterdamse grachten in sprongen, was opeens bijzaak. Want die zien we natuurlijk wel vaker in een zwembroek of badpak te water gaan.

Maxima startte rond 14.30 uur. De camera’s van de NOS waren er getuige van dat zij het water in sprong. Met de Amsterdam City Swim wil de stichting ALS geld binnenhalen voor onderzoek naar de neurologische ziekte Amyotrofe laterale sclerose (ALS).

ALS is een ziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische cortex van de hersenen afsterven waardoor steeds verder krachtsverlies en verlamming ontstaat, wat uiteindelijk tot de dood van de patiënt leidt door verlamming van de ademhalingsspieren.

Maxima duikt de grachten in om geld op te halen voor onderzoek naar ALS:

Update 19.56 uur: Verslag Amsterdam City Swim:

    • Niels Posthumus