Fransen doorzoeken woning slachtoffers schietpartij Annecy

De politie deed deze week onderzoek bij de caravan van het gedode Britse gezin in Saint Jorioz, in de buurt van Annecy. Foto AP / Lionel Cironneau

De Britse politie heeft vanochtend de woning afgesloten van het Brits-Iraakse echtpaar dat op vakantie bij het Franse Meer van Annecy werd vermoord, en er een onderzoekstent opgezet. De Franse recherche doorzoekt de woning in de Londense voorstad Claygate later vandaag.

De broer van een van de vier slachtoffers ontkende gisteren dat hij ruzie met zijn familie had. Volgens de aanklager in Annecy, Eric Maillaud, had de Britse politie geopperd dat een familievete tot de moordpartij had geleid. Een jeugdvriendin van de vermoorde Saad al Hilli en diens broer Zaid kwam met een brief van Saad van vorig jaar op de proppen, die verwees naar een ruzie tussen beide broers over hun vaders erfenis.

De ingenieur en ondernemer Saad, zijn vrouw Ikbal en twee anderen werden woensdag dood aangetroffen op een bosweggetje in de buurt van het Meer van Annecy in de Franse Alpen. Het echtpaar Al Hilli en een oudere vrouw lagen in hun auto. Vlakbij de auto lag het lichaam van een 45-jarige Franse fietser, die, menen de Franse autoriteiten, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Allen hadden minimaal drie schotwonden en waren zeker eenmaal door het hoofd geschoten.

Dochtertjes overleven schietpartij door te schuilen

De twee dochters van Saad al Hilli overleefden de schietpartij, schrijft persbureau Novum. Een van hen, 7 jaar oud, is zwaargewond en wordt kunstmatig in coma gehouden. Het andere meisje (4) werd donderdag gevonden. Zij had zich tijdens de schietpartij verscholen onder de rok van haar moeder. Ze kon bevestigen dat haar vader en moeder onder de slachtoffers zijn. Het derde slachtoffer in de auto, een oudere Zweedse vrouw van Iraakse afkomst, kende ze niet.

Maillaud liet weten dat er in het voertuig 25 kogelhulzen zijn gevonden. Een getuige zag kort na het drama een groene of donkerkleurige terreinwagen en een motorfiets. De politie is naar beide voertuigen op zoek.