Weer

Zomers warme lucht wint tegen het eind van de week steeds meer terrein. Uiteindelijk wordt op zondag overal prachtig verwacht.

Het almaar oplopen van de temperatuur en het uiteindelijk ook op de laatste plekken oplossen van de bewolking houdt verband met een hogedrukgebied boven het Kanaal dat langzaam naar Midden-Europa schuift. Aan de westflank ervan wordt warme lucht van boven Frankrijk binnengeblazen.

Vanavond en vannacht trekken over het noorden wolkenvelden. Het zuiden is helder. Het koelt af naar 10 tot 15 graden.

Morgen zijn het zuiden en zuidwesten opnieuw fraai zonnig. In het noorden en noordoosten trekken nog steeds wolkenvelden over, maar er zitten meer zonnige momenten tussen dan vandaag. De temperaturen lopen op tot 22 graden in Noord-Holland, Friesland en Groningen en tot 25 graden in Brabant en Limburg. Waaien doet het nauwelijks.

In de nacht naar zondag komt de zuidelijke stroming op gang. Het wordt 22 graden aan de Waddenzee, 25 graden langs de westelijke stranden en plaatselijk 29 graden in Brabant en Limburg.

Waarschijnlijk slaat het weerbeeld pas na maandag weer om.