Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Rutte: hypotheekrenteaftrek beschermen is ‘absolute topprioriteit’

VVD-lijsttrekker en demissionair premier Mark Rutte. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen
VVD-lijsttrekker en demissionair premier Mark Rutte. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen VVD-lijsttrekker en demissionair premier Mark Rutte. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen

Mark Rutte kan zich niets voorstellen wat net zo belangrijk is als het beschermen van de aflossingsvrije hypotheek voor bestaande gevallen. “Het is voor mij de absolute topprioriteit.”

Dat zegt de VVD-lijsttrekker vanmorgen in een interview met De Telegraaf.

Hij waarschuwt dat huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek sterk worden benadeeld als de VVD geen deel uitmaakt van het nieuwe kabinet, schrijft de krant vanmorgen.

“Eén ding weet ik zeker: als de VVD niet in het kabinet zit, betekent dat het einde van aflossingsvrije hypotheken voor bestaande gevallen. Die garantie kun je bijna geven.”

Volgens Rutte hebben andere partijen in hun verkiezingsprogramma opgenomen dat er wordt ingegrepen bij mensen met een lopende hypotheek. De VVD-leider noemt dat ‘niet betrouwbaar, niet eerlijk en niet rechtvaardig geredeneerd vanuit de overheid’.