Politie onderzoekt familievete in moordzaak Annecy

De politie doet onderzoek bij de caravan van het gedode Britse gezin in Saint Jorioz, in de buurt van Annecy. Foto AP / Lionel Cironneau

De politie onderzoekt of een familievete de aanleiding is geweest voor een moordpartij op een Brits-Iraakse familie die op vakantie was in de Franse Alpen.

Drie leden van een Britse familie van Iraakse afkomst werden afgelopen woensdag doodgeschoten in hun auto in de buurt van het meer van Annecy. Twee meisjes van vier en acht jaar oud overleefden het drama. De vader en moeder van het gezin hadden een Brits paspoort en woonden bij Londen. De grootmoeder had de Zweedse nationaliteit. Een Franse fietser, mogelijk een getuige, werd ook vermoord.

Mogelijk een vete over geld

Volgens openbaar aanklager Eric Maillaud had de vader van het gezin mogelijk een vete met zijn broer over geld, meldt de BBC. Hij baseert zich op informatie van de Britse politie. Deze broer zal uitvoerig verhoord worden, meldde Maillaud.

De twee dochters van het gezin die de schietpartij overleefden verblijven momenteel onder politiebescherming in het ziekenhuis. Het vierjarig meisje lag acht uur onder het lichaam van haar vermoorde moeder voordat ze levend werd gevonden door de Franse politie. Haar zevenjarige zus raakte ernstig gewond, maar verkeert volgens persbureau AFP buiten levensgevaar.

Volgens de aanklager zijn drie van de vier slachtoffers met een automatisch pistool in het hoofd geschoten en blijft het motief van de moordpartij nog altijd een mysterie.


Grotere kaart weergeven