Televisieserie Métal Hurlant Chronicles een waardige opvolger van Heavy Metal?

De science fiction/fantasy cultfilm Heavy Metal uit 1981 krijgt binnenkort misschien alsnog een waardige opvolger. Dan vergeten we voor het gemak Heavy Metal 2000 even die aan het begin van de eeuwwisseling uitkwam.

De opnames voor de eerste twee seizoenen van de televisieserie Métal Hurlant Chronicles (wiki) zijn al afgerond. Het moet een live-action vertolking worden van verhalen uit het gelijknamige populaire Franse tijdschrift (en zijn Amerikaanse tegenhanger Heavy Metal (wiki)). Deze tijdschriften bestaan al sinds de jaren zeventig en hebben nog altijd een grote schare fans.

Vorige maand kwam een nieuwe teaser uit van Métal Hurlant Chronicles (Imdb), maar die bleef nogal onder de radar totdat onder ander SuperHeroHype de beelden oppikte. Bekijk hieronder de teaser:

In 2011 werd onderstaande teaser al openbaar gemaakt, maar sindsdien bleef het stil rond de serie:

De Engelstalige Métal Hurlant Chronicles zal vanaf november uitgezonden worden op France 4. Elke aflevering duurt ongeveer een half uur en zal een fantasievolle mix zijn van The Twilight Zone en The Outer Limits met - zoals de formule verlangt - veel mooie mensen en lelijke monsters. Al moet de kijker wel afwachten of de serie beter wordt dan Heavy Metal 2000 (trailer), die maar lauwtjes ontvangen werd.

Dat de Heavy Metal franchise weer nieuw leven ingeblazen wordt is niet vreemd, de cultfilm trok de stripverhalen uit de underground en verbond ze aan de zeer in populariteit stijgende heavy metal muziek van die tijd. Dat de film nog altijd leeft, bleek ook toen South Park zich door Heavy Metal liet inspireren tot het maken van de aflevering Major Boobage in 2008 (bekijk de aflevering op Southpark.nl).

Bekijk hieronder de treailer van de Heavy Metal film uit 1981