Opinie

Komijnekaas

Youp

Zo geestig wat Peter Heerschop zei bij RTL of was het Jan Mulder? Over dat onderwijs? Nee, dat was Bram Moszkowicz bij Knevel & Van den Brink. Bram zat toch niet bij Dries & Tijs? Misschien vergis ik me, dan zei hij het wellicht bij Boulevard of in dat programma van Rick Nieman. Uit die tent? Nee, die tent is van Pauw & Witteman. Maar Andries & Tijs hebben toch ook een tent? Dat is dezelfde tent. En dat is niet de tent van Nieman? Maar die heeft wel een tent. Maar waar overtoepte Peter R. de Vries zijn hand dan tegen onze teflonpremier Rutte? Goed dat die politieke partij van Peter R. nooit is doorgegaan want Gerdi Verbeet was dan chronisch hees geweest van het ingrijpen. Deed hij dat nou bij Matthijs of bij Twan? Ik dacht bij EenVandaag. Nee, daar zat Pechtold met Wilders. Dat kan niet. Pechtold zit nooit 1 op 1 met Wilders. Dat durft Geert namelijk niet. Maar waar zit die Chabot dan? Die is vaste gast bij Nieman en was bij Prem op de radio. Prem is toch niet meer op de radio? Dat vertelde Prem op televisie. In een programma waar Buma uitlegde dat hij het helemaal niet erg vindt dat volgens een van de 941 peilingen van Maurice 90 procent van de VVD-kiezers liever Jan-Kees de Jager op het CDA-affiche had gezien. Waar Dolf Jansen nog iets heel geestigs over zei. Waarover? Over dat affiche en die slogan van het CDA. Nee joh, dat was Jan Mulder over Pechtold. Jan kwam heel guitig uit de hoek over Alexander. Of was dat Bart bij Rick? Ik kwam trouwens Bram tegen en normaal wil ik nog wel eens een praatje met hem maken, maar nu had hij absoluut geen tijd. Hij ging op Radio Noord-Holland iets zeggen over de juridische kant van dat oergeestige helikoptertje van Pownews, moest daarna door naar AT5 omdat hij iets kwijt wilde over de column van Holleeder waar de naam van John van den Heuvel in genoemd wordt en hij mocht in een gesponsord overhemdje op de foto voor een glossy. Moest-ie ondeugend kijken naar zijn liefje, die trouwens ook een televisieprogramma heeft. En zat Jessica Durlacher daar niet om te babbelen over het feit dat haar man Leon de Winter vaak hele nachten wegblijft? Nee, Jessica zat bij Matthijs om over mevrouw Obama te praten. Of was dat bij Jaap Jongbloed met Bodar als sidekick? Volgens mij niet. Die zat in Koefnoen. Nee sorry, die werd perfect nagedaan in Koefnoen. Of waren dat Felix en Jan? Weet je wie zichzelf de hele dag heel goed nadoet? Tofik Dibi. Maar zag ik Marijnissen nou met Wiegel in Nieuwsuur? Nee, hij zat met Wiegel bij Knevel en een kwartier later was hij alleen nog bij Max. Maar jij zat bij Jinek? Nee, die mailt mij af en toe of ik wil komen, maar ik vind zondagochtend half 10 wel heel vroeg. Dan is Nederland wakker, maar ik nog niet. Is het trouwens waar dat jij geweigerd hebt om met Rutte aan één tafel te zitten? Klopt, maar ik heb alles geweigerd, dus ook Mark Rutte. Maar jij sprak wel Roemer in een Jumbo-supermarkt in Boxmeer? Dat was de C1000 in Budel. Schnabbeltje. Ik heb daar met Emile over komijnekaas gepraat. Emile is gek op komijnekaas. Wist je dat? Nee, voor mij was het ook nieuw. Ik las het later als quootje op AD.nl. Roemer gek op komijnekaas! Leuke vent die Roemer? Niet echt gesproken. Het was alleen voor de foto. En hoe weet je dat dan van die komijnekaas? Zelf verzonnen, maar zijn campagneteam vond het goed. Mooi Hollands, lekker positief. En Diederik? Die spreek ik dinsdag in de Gamma in Vlissingen. Daar ga ik een woordgrapje op Mariëtte Hamer maken. Heeft Dolf dat voor je bedacht? Nee, Freek! Dat had ik heel graag zelf bedacht.