Wetenschap in verkiezingstijd: doe mee aan een lijsttrekker-experiment

Wat zien we, als we het gezicht van een politicus zien? Zo vlak voor de verkiezingen is het ideale moment om dat te onderzoeken, dacht Mark van Vugt, hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. En u kunt meedoen. Van Vugt zegt over het onderzoek: Tijdens de verkiezingen doet de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek naar

Wat zien we, als we het gezicht van een politicus zien? Zo vlak voor de verkiezingen is het ideale moment om dat te onderzoeken, dacht Mark van Vugt, hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. En u kunt meedoen. Van Vugt zegt over het onderzoek:

Tijdens de verkiezingen doet de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek naar hoe mensen het uiterlijk van de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen beoordelen. Het beantwoorden van de vragenlijst kost maximaal 5 minuten van uw tijd en als blijk van dank maakt u kans op een boekenbon ter waarde van 20 Euro.

Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Klik dan hier.

Zodra de verkiezingen voorbij zijn en het experiment gesloten is, kunt u hier op het wetenschapsblog van NRC Handelsblad meer lezen over de achtergrond en voorspellingen van het onderzoek. Ook over de uitkomst van het onderzoek zullen wij berichten.